Cesnaková Tarhoňa

1. července 2012 v 12:09 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Chceli sme si urobiť niečo dobré na obed a rovnako potešiť rodinu, nakoľko sa zišli sviatky menín. Vymysleli sme si prílohu tarhoňu. Ale ako ju urobiť? Ponúkam recept. Určite však privítam komentáre na zlepšenie.
Potrebujeme:
400 G tarhoňa
5 strúčikov prelisovaného cesnaku
3 štipky soli
3 štipky mletého korenia
Vegetu podľa potreby
2 lyžice oleja
800 ml vody
Postup prípravy:
Do hrnca nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Asi po minútke doň vsypeme tarhoňu a opražíme ju. V originálnych receptoch nájdete popis do hneda, do červena a pod. Mne stačili tak tri štyri minútky.
Potom stačí podliať dvojnásobným množstvom vody, než máme tarhone. Vlejeme teda 800 ml vody. Zamiešame, pridáme soľ, korenie a prelisovaný cesnak a necháme dusiť pod pokrievkou. Na plynovom sporáku sa Tarhoňa dusila zhruba pätnásť minút. Občas pokrievku nadvihnite, pomiešajte a v prípade potreby dochuťte. Varte dovtedy, kým nezmäkkne.
Ja som ju mala po pätnástich minútach trošíčku tvrdkavú, už bola síce mäkká, ale nebolo to ono. Odstavila som ju a nechala dôjsť.
Poznámky:
Tarhoňu som síce uvarila, ale mne z neznámeho dôvodu nešla príliš od seba. Trošku sa mi lepila a nebola sypká. Dúfam, že niekto tento môj postup vylepší. Tarhoňa sa mi zdala taká mazľavá. Privítam tak zlepšováky.
Nezabudnite ju prikryť.
Na internete nájdete mnoho receptov a spôsobov. Ja som skúsila tento cesnakový. Chuťovo bola výborná, len to lepenie ma trošku znepokojovalo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama