Guláš z trúby

1. července 2012 v 12:10 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Každý deň sa človek pýta, čo uvariť? Ponúkam vám recept na guláš z trúby. Nie som veľký nadšenec gulášov, ale tento mi chutí, pretože je úplne iný na aké sme zvyknutí bežne.
Guláš z trúby
Potrebujeme:
1 až 1,5 KG hovädzieho alebo bravčového mäsa
1 KG cibule
1 hlavička cesnaku
2 lyžice sladkej papriky
1 lyžica gulášového korenia
2 kocky bujónu
2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)
120 ML rajčinový pretlak (1 fľaštička)
Soľ podľa odhadu zhruba hrsť až hrsť a pol
1 L vody
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a vložíme do misy. Pridáme ostatné prísady a poriadne premiešame. Naplníme pekáč, alebo jánsku misu. Prikryjeme alobalom alebo
vekom. Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pekáč do nej vložíme a v prípade hovädzieho mäsa dusíme hodinu a pol až dve, v prípade bravčového hodinu. Guláš nemiešame a trúbu neotvárame.
Podávame s chlebom, alebo knedľou.
Poznámky:
Pozor na Solamil. Je veľmi jemný a sypký. Naberajte ho opatrne.
Rajčinový pretlak farbí, poriadne ho z fľaštičky vyškrabte.
Guláš bude mať po paprike červenú farbu, tak pozor na zafarbenie.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama