Karfiolová polievka

1. července 2012 v 12:13 | luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Ako využiť karfiol, vravela som si dnes ráno. Dostala som chuť na polievku. Ponúkam jednoduchý receptík.
Potrebujeme:
Polovicu hlávky karfiolu, kto má rád, môže aj celý
4 lyžice oleja
4 lyžice hladkej múky
Vegetu
Soľ
Korenie
1 kocka Masoksu
Postup prípravy
Karfiol umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pozor, koštiaľ a listy sa musia vyrezať.
Na začiatku si urobíme zásmažku. Do hrnca dáme štyri lyžice oleja, štyri lyžice múky a neustále miešame. Múka nám nesmie prihorieť. Zhruba po dvoch troch minútach začne zásmažka voňať. Miešame ešte zhruba minútu kým nezhnedne.
Zalejeme ju pol litrom vody a zamiešame. Pozor, zásmažka začne pri pridaní vody dosť prskať, tak opatrne. Pridáme pár štipiek soli a korenia a opäť premiešame. Pridáme Vegetu a kocku Masoksu a opäť zamiešame. Pridáme karfiol a miešame, aby sa koreniny dostali do karfiolu. Ochutnáme a prípadne ešte dochutíme, ak by bola polievka málo slaná. Ak by chýbala voda podlejeme ďalším litrom vody. Prikryjeme a varíme zhruba 15 až 20 minút, kým karfiol nezmäkkne.
Po prikrytí plameň stiahneme na menší, aby nám polievka nevykypela. Ak by sa vám zdalo, že príliš buble, radšej plameň stiahnite, aby nič nevykypelo. Tieto polievky rady kypia. A môže sa tak stať už pri pridávaní surovín a korenín. Menej je v tomto prípade viac.
Keď karfiol zmäkkne, polievku odstavíme a necháme vychladnúť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama