Mäso na hubách

1. července 2012 v 12:15 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
To, že máme radi huby som tu už spomínala. Chladnička nám ponúkla horu šampiňónov a mali sme chuť na dobre pripravené huby. Našli sme teda vynikajúci recept na mäso na hubách.
Potrebujeme:
500 g šampiňonov
1 kg krkovičky
2 masoxy
3 strúčiky cesnaku
1 smotana na šľahanie
2 cibule
Solamil
Soľ
Korenie
Olej
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na kocky
Šampiňóny na plátky
Cibuľu na drobno
Dáme si do väčšieho hrnca olej, na ktorý zhruba po minútke vsypeme mäso a necháme ho zatiahnuť asi dve minúty. Mäso premiešame a podlejeme zhruba decom vody. Opäť premiešame, pridáme 2 masoxy, soľ a korenie podľa chuti, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na najmenšom plameni.
Zhruba každých desať pätnásť minút podlejeme 250 ml vody. Mäso musíme kontrolovať, či sa voda príliš neodparuje a v prípade, že vodu pod vareškou necítime, podlejeme.
Nedá sa presne určiť čas podlievania, u nás to bolo tak okolo pätnástich minút. Avšak záleží to podľa sporáka.
Po 25 minútach do hrnca k mäsu pridáme huby a premiešame. Je možné, že opäť budeme musieť podlievať. Huby dosť vodu nasajú a rovnako treba ochutnávať, nakoľko sú ako špongia a nasajú všetko. Ak by teda chýbala soľ či korenie, treba ho pridať. Mäso musí byť uvarené do mäka. Huby zmäknú asi po pol hodine.
Následne pridáme rozlisovaný cesnak.
Podlievame podľa toho, koľko chceme mať omáčky.
Ak nám mäso zmäkkne, a huby tiež, jedlo je hotové. Treba ho už len zahustiť. Zmiešame v pohári dve kávové lyžičky solamilu s vodou. Ja som použila pohár s objemom deci a pol. Obsah rozmiešame a vylejeme do hrnca. Všetko dôkladne premiešame a pridáme smotanu na šľahanie. Nebojte sa, nezrazí sa. Omáčka sa nám zdala riedka, preto sme pridali smotanu, aby mala lepšiu chuť. Päť minút povaríme a vypneme sporák.
Nám trvalo zhruba hodinu a štvrť kým sa jedlo uvarilo. No časy sa podľa sporáku môžu líšiť. My sme varili na plynovom sporáku na stredne veľkom horáku.
Ako prílohu môžete použiť ryžu, alebo tarhoňu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama