Nakladané mäso na čínsky spôsob

1. července 2012 v 12:18 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Tento recept sme získali od priateľových rodičov. Je to poriadna bašta. Kto má rád čínu, určite si pochutná rovnako ako my.
Potrebujeme:
500 G bravčového mäsa nakrájaného na slížiky
1 stredne veľkú cibuľu
4 lyžičky sladkej sójovej omáčky
2 lyžičky vorčestrovej omáčky
Pol lyžičky žltého Kari korenia
Štipku mletého korenia
Štipku soli
Štipku mletej papriky
Štipku grilovacieho cesnakového korenia
1 lyžičku korenia na Čínu
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na slížiky, cibuľu na drobno a všetky suroviny dáme do jednej stredne veľkej misy a dôkladne premiešame, najlepšie rukami, aby sa všetky suroviny navzájom prepojili. Vznikne nám zmes, v ktorej sa mäso akoby obalí. Zmes okoštujeme a v prípade, ak by niečo chýbalo ľubovoľne doplníme. Nebojte sa soli. Zmes musí byť dostatočne slaná. Misu uložíme na 24 hodín do chladničky a prikryjeme alobalom, alebo potravinovou fóliou.
Na druhý deň si dáme do hrnca štyri až päť lyžíc oleja, necháme rozpáliť a vsypeme do nej naložené mäso. Minútku necháme mäso zatiahnuť, nemiešame a po minúte pomaly premiešavame. Chvíľku miešame, kým sa cibuľka neorestuje a prilejeme pol deci vody, aby sa nám vytvorila menšia šťava. Necháme chvíľku dusiť, zhruba dve tri minútky a šťavu následne ochutnáme. V prípade potreby pridáme vyššie popísané koreniny podľa potreby. Poriadne premiešame.
Ak by sme chceli mať hustejšiu konzistenciu, zmiešame malú lyžičku Solamilu zo zhruba jedným decom vody a pridáme do zmesi a premiešame. Zmes sa tak zahustí.
pokým ochutnávame, smažíme, dochucujeme prejde doba zhruba desať minút. Zmes následne vypneme a podávame s ryžou, zemiakmi, tortilami a podobne.
Poznámky:
Mäso počas zaťahovania pustí šťavu, nebudete tak počuť typický zvuk smaženia.
Počas miešania mäso opäť púšťa šťavu.
Pri dochucovaní opatrne. Soľ sa rozleží a Vorčestrovka je dosť slaná.
Celkový čas dusenia je zhruba pätnásť minút, ak použijeme bravčové mäso.
Pokiaľ si ako prílohu zvolíte ryžu, môžete urobiť omáčky viacej, ryža ju vsiakne.
Tento základ si môžete ľubovoľne upraviť, pridáte papriku, čínske huby, pór a iné.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Rickybyday | E-mail | Web | 21. července 2018 v 15:29 | Reagovat

Опалубку из фанеры не так трудно собрать, но лимит циклов заливки составляет для нее всего 100 раз. Металлическая опалубка, в свою очередь, подразделяется на опалубку из стали и алюминия. Стальная опалубка надежна, выдерживает большие нагрузки, используется там, где требуется http://builderbest.byethost7.com/ особая точность в создании монолитных конструкций. Среди объектов, в возведении которых применяется именно стальная опалубка, можно назвать здания повышенной этажности, мосты, виадуки.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama