ˇPlátky na mede a zázvore

1. července 2012 v 12:20 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Každý recept, ktorý som vyskúšala pribudne na túto stránku. V dnešnom príspevku ma inšpiroval internet a škvŕkanie v bruchu. Priateľ pri šmejdení na internete našiel niečo, čo nás prinútilo urobiť si nebíčko v papuli ako sa populárne hovorí. Ak teda máte chuť experimentovať, čítajte ďalej,.
Šťavnaté bravčové plátky na mede a zázvore
Potrebujeme:
500 G bravčových plátkov, alebo kotliet
4 lyžice oleja
50 ML sójovej omáčky
50 ML medu (buď tekutého, alebo rozpusteného)
1 lyžičku strúhaného zázvoru
1 lyžičku cukru
1 strúčik cesnaku
Postup prípravy:
Bravčové mäso nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte a cez mikroténový sáčok naklepte z oboch strán.
Z medu, zázvoru, cesneku, sójovej omáčky, cukru a oleja vytvorte marinádu, v ktorej nechajte mäso aspoň pol dňa uležať v chladničke. Plátky následne z prudka osmažte z oboch strán na oleji niekoľko minút. Podávajte s pečenými zemiakmi, ryžou, alebo šalátom.
Poznámky:
Marináda je dosť riedka, nezľaknite sa toho. Do mäska ju poriadne pritlačte prstami. Počas marinovania sa marinádou krásne nasiakne.
Pozor na zázvor. Má veľmi výraznú chuť a tak jedna malá lyžička úplne stačí. Kto nemá skúsenosti z týmto druhom zeleniny, treba ho najskôr olúpať a následne nastrúhať.
Upozorňujem, že zázvor farbí na červeno, misku, v ktorej sa strúhal treba poriadne umyť.
Prajem už len dobrú chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama