Kuracie mäsko - mňamka môjho miláčika

1. srpna 2012 v 18:38 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Dnešný receptík bude poriadna mňamka. Našiel ho priateľ a volá sa veľmi príznačne. Čo k tejto dobrote kúpiť?
Potrebujeme:
500 G kuracích rezňov
Olej na vysmážanie
Marináda:
2 lyžice oleja
Pol lyžičky Kari korenia
Pol lyžičky vorčestrovej omáčky
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička sladkej papriky
2 lyžičky grilovacieho korenia
2 vajcia
2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)
3 strúčiky prelisovaného cesnaku (môže byť aj viacej)
2 až 3 štipky soli
2 až 3 štipky mletého korenia
Postup práce:
Mäso nakrájame na drobné kúsky.
Marináda:
Všetky suroviny spolu zamiešame a vytvoríme marinádu. Do marinády vložíme na kocky nakrájané mäso a dáme na noc odležať do chladničky.
Ja som ho nakladala dnes ráno a v marináde ležalo štyri a pol hodiny. Stačilo to, lebo bolo chutné.
Dáme si rozpáliť trošku oleja a celú odležanú zmes aj s marinádou vyklopíme do hrnca. Následne smažíme asi päť až sedem minút, kým mäsko nezmäkne. Nepodlievajte, mäso by stratilo svoju chuť. Marináda na ňom vytvorí krustičku, a je to poriadna mňaminka.
Ako prílohu môžete upiecť zemiaky, alebo urobiť zemiakovú kašu. Záleží podľa uváženia. My sme si upiekli v trúbe americké zemiaky a poriadne sme sa prejedli. Prajem dobrú chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama