Pudingový koláč s ovocím, alebo zlý začiatok, dobrý koniec

19. března 2013 v 15:52 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Recept, ktorý vám dnes s Lukim ponúkneme bude jeden z tých, kde sa dá povedať, že koniec dobrý všetko dobré. I keď začiatok bola jedna katastrofa. Pôvodne mal byť tento recept zaradení v sekcii domácej pekárne, ale nakoniec som ho preradila do varenia.
Všetko sa to začalo už v úvode, keď sa nám vôbec nepodarilo cesto. A tak prišlo na rad improvizovanie. Ponúkam už len výsledok a v závere vám napíšem aj podrobnosti.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 lyžice mlieka
3 lyžice cukru
500 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 celé maslo
Na plnku
4 jablká
3 banány
3 pudingy v prášku
12 lyžíc cukru
Postup prípravy:
Z masla, múky, vajec, cukru a prášku do pečiva si vymiešame cesto.
V úvode upozorňujem, že recept nie je vhodný pre domácu pekáreň. Cesto vám poriadne nevymieša, je tam celé maslo a aj keď sa nakrája nebude to ono. Takže pekne ručne.
Po vymiešaní si z cesta na vále robíme placky a vykrajujeme kolieska.
Z práškového pudingu, cukru, jabĺk nakrájaných na plátky a banánov na kolieska si vymiešame plnku.
Lyžicou plnku opatrne naberieme presunieme na koliesko ktoré sme si vykrojili a priklopíme ďalším kolieskom. Na vrch tiež dáme kúsok ovocia a plnky, ale jemne, aby nepadalo dolu.
Po vykrojení vám vyjde samostatných koliesok 24 a po zlepení dvanásť.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a dáme piecť na 25 minút do trúby.
Všetko by sa malo vojsť na jeden plech.
Po dopečení necháme vychladnúť a koštujeme.
Budete mať pocit, že ste si urobili Vianoce na jar.
Poznámky:
Cesto sa po vymiešaní nedá vaľkať, urobte si placku a z nej treba opatrne vykrajovať. Ja som použila obyčajný pohár na pitie.
Bude fajn, ak si z cesta budete postupne oddeľovať časť po časti, ktorú si uťapkáte na placku a z týchto placiek budete pomaly vykrajovať.
Pôvodný recept bol stavaný na to, že cesto v pekárne vykysne, bude sa dať rozvaľkať a plnka sa len rozprestrie po ceste. Nakoľko sa to takto nedá, museli sme pristúpiť k takémuto riešeniu. Myslím, že na chuti to neuberie, práve naopak, určite sa budete zalizovať. Jedinou nevýhodou je, že je koláčikov len dvanásť. Ale tak môžete skúsiť z dvojitej dávky.
 


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.