Jogurtové rezníky

8. května 2013 v 23:19 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Nechali sme sa dnes inšpirovať televíznou reláciou a nakoľko nám narobili chute, pokúsili sme sa tento recept zrealizovať dnes na obed.
Potrebujeme:
11 plátkov na tenko nakrájanej kotlety/karé
500 ml bieleho jogurtu
6 strúčikov cesnaku
15 štipiek soli
12 štipiek grilovacieho korenia
4 štipky mletého korenia
4 vajcia
Strúhanka na obaľovanie
Postup prípravy:
Z jogurtu, soli, mletého korenia, grilovacieho korenia a cesnaku si vymiešame marinádu. Nebojte sa daného množstva, koreniny a soľ musia trochu prebiť chuť jogurtu.
Do marinády naložíme mäso do druhého dňa a dáme do chladničky.
Následne ich obalíme v strúhanke a fritujeme 6 minút na 170 C. Nám sa do košíka vošli po štyri plátky, tak sme smažili tri várky.
Na panvici to nemám vyskúšané, treba sa riadiť sporákom.
Ako prílohu môžete podávať napríklad cesnakové zemiaky, ktoré nájdete na adrese:
http://luthy.blog.cz/1209/pecene-cesnakove-zemiaky
Poznámky:
Mäso je jogurtom skrehnuté, takže smažiť sa môže o čosi kratšie ako bežne. My sme mali plátočky tenké, tak sme čas upravili na uvedené hodnoty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mirka | 9. května 2013 v 17:04 | Reagovat

Tuhle marinádu mám moc ráda a maso v ní nakládám už delší dobu, líbí se mi jednoduchost s obalováním, (pak už jen ve strouhance), proto už jinak řízky ani nedělám, i kuřecí takto připravuji. Marinádu dělám vždycky takhle velikou, ikdyž masa je míň, pak si tam dám trošku strouhanky a udělám placky, aby se nic nevyhodilo. Mňam!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama