Marinované mäso v smotanovo syrovej omáčke s hubami

20. října 2013 v 11:48 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Blížili sa Lukiho meniny a ja som premýšľala, čo dobrého mu uvariť na obed. Stále mi nič nenapadalo, až som našla na internete drobnú inšpiráciu. Obed chutil. Tak dúfam, že bude i vám.
Potrebujeme:
8 kotliet nakrájaných na plátky
Soľ
Korenie
Plnotučná horčica
Sójová omáčka
Vegeta
Olej
200 g šampiňonov
5 trojuholníčkov taveného syra
1 smotana na šľahanie
Solamil
Postup prípravy:
Mäsko si z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, potrieme horčicou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Poriadne votrieme do mäska.
Necháme aspoň hodinu odležať stranou. Stačí na každý plátok dať od každej suroviny po štipke.
Kým sa mäso marinuje, urobíme si omáčku.
Na oleji si orestujeme huby. Jemne ich posolíme, okoreníme prípadne pridáme vegetu. Tu buďte opatrní, aby to vo finále nebolo slané. Pretože soľ bude i v mäse aj v syre.
Keď huby zmäknú, jemne podlejeme asi decom vody, pridáme trojuholníky syra a necháme rozpustiť. Následne pridáme šľahačkovú smotanu. Necháme chvíľku prevariť. Ochutnáme, prípadne dochutíme. Na záver pridáme štipku solamilu a chvíľočku povaríme.
Omáčku prikryjeme a pustíme sa do prípravy mäska. Namarinované plátky si na oleji osmažíme zhruba tri až tri a pol minúty z každej strany na menšom horáku. Záleží na tom, aké hrubé plátky to sú. Ak sú tenšie, stačia aj tri minúty. Ak sú hrubšie, nejaký ten čas pokojne pridajte.
Mäsko podávame preliate omáčkou. Ako prílohu môžete použiť ryžu, alebo opečené zemiaky.
Prajem dobrú chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama