Kurací vývar

3. března 2016 v 18:55 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Ostalo mi z kuraťa mäso, tak šup s ním do polievky. Podarilo sa.
Potrebujeme:
2 kuracie krídla
1 kostru - chrbát, rebrá a pod
3 mrkvy
1 petržlen
2 štipky nového korenia
2 štipky čierneho korenia
1 masox
2 bobkové listy
2 litre vody
Postup prípravy:
Do vody dáme uvariť kuracie mäsko a pridáme korenie a bobkový list.. Asi po pol hodine zhrabeme sitkom z vrchu penu, aby sa neurobili oká a nebola polievka zbytočne mastná. Priznávam, poslepu to ide dosť nešťastne, ale tak odhadom to celkom ide.
Počas varenia mäska si našúpeme a nastrúhame zeleninu.
Mäsko vytiahneme a necháme vychladnúť. Do polievky pridáme zeleninu a Masox necháme variť a zatiaľ mäso oberieme a nakrájame nadrobno. Následne ho pridáme do polievky a necháme ešte desať minút, aby sa chute spojili.
Podávame so slížikmi, alebo mrveničkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama