Mäso na zelenine

24. února 2018 v 19:35 | Luthy |  Varenie nevidiacich ľudí
Po dlhšom čase prichádzam s novým receptom. Hádam vám bude chutiť. Variácie sú rôzne a je možné to rôzne obmeňovať a prispôsobovať. No ak si chcete urobiť chutný obed, vyskúšajte tento chutný recept.
Potrebujeme:
1 kg bravčového zadného (kýta)
2 mrkvy
1 väčší petržlen
1 štvrťka celeru
1 stredne veľká cibuľa
Pol balíčka grilovacieho korenia
50 ml oleja
1 smotana na varenie
2 dcl vody na podliatie
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na plátky ak ho máme v celku a naložíme do grilovacieho korenia a oleja, najlepšie na noc.
Surovú zeleninu si ošúpeme, cibuľu nakrájame a nastrúhame na hrubo.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a zatiaľ si nachystáme pekáč. Vymažeme olejom a následne doň naskladáme zeleninu, ktorú nijak neochucujeme a plátky mäsa. Podlejeme dvoma decami vody. Vložíme zakryté do trúby a pečieme zhruba hodinu.
Po hodine pečenia vytiahneme pekáč z trúby a plátky mäsa dáme stranou. Zeleninu z pekáča zlejeme do väčšieho hrnca, v ktorom môžete mixovať, nesmie mať teflónový povrch. Do zeleniny vlejeme jednu smotanu na varenie a rozmixujeme do hladka. Do omáčky vrátime plátky mäsa a necháme ešte prikryté 20 minút povariť na sporáku.
Ako prílohu si môžete urobiť domácu knedľu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama